M.B.K a.k.a Misi BasMi Kemiskinan - Portal

=Success Together With Our Family=


Latest topics

» Kenapa pula Malaysia nak block torrent dan website di bawah ni?? :(
Tue Jun 28, 2011 1:13 am by kakikuza

» Malay Movie
Wed Jun 08, 2011 1:33 pm by kakikuza

» PeriKsa Kad Pengenalan Anda Betul Atau Tidak
Sun Jun 05, 2011 9:17 am by myMBK

» Rintihan umat Islam: Untuk berapa lama lagi?
Sun May 01, 2011 8:04 am by myMBK

» Anime - Dragon Ball
Tue Apr 05, 2011 10:13 am by kakikuza

» Anime - Malay Sub
Tue Apr 05, 2011 8:55 am by kakikuza

» English Movie (Collection)
Thu Mar 10, 2011 8:26 am by kakikuza

» Tools For Downloader Premium Link
Tue Mar 08, 2011 6:01 am by kakikuza

» Anime (Cartoon Malay) - Doraemon
Tue Mar 01, 2011 1:53 am by kakikuza

PeriKsa Kad Pengenalan Anda Betul Atau Tidak

Sun Jun 05, 2011 9:17 am by myMBK



Nombor kad pengenalan Sejak 1990, setiap warganegara Malaysia diberikan satu set nombor 12-digit yang unik dalam format TTBBHH-NN-###J sebagai nombor kad pengenalan.

Kumpulan digit pertama (TTBBHH) merupakan tarikh lahir pemilik KP. Kumpulan kedua (NN) pula merupakan kod negeri lahir, iaitu 01-13 untuk …

[ Full reading ]
Rintihan umat Islam: Untuk berapa lama lagi?

Sun May 01, 2011 8:04 am by myMBK


Apabila sebut pasal 'khilafah', tidak ramai yang berminat hendak mengambil tahu. Perkataan 'khilafah' adalah asing buat kita, malah mungkin ada yang baru pertama kali dengar. Bagaimana kita hendak fokus kepada persoalan khilafah, sedangkan umat Islam yang lain terlalu sibuk mengejar cita-cita dan kerjaya, asyik menggelamun mengidam kekasih ideal, mengagungkan hiburan, dan lain-lain lagi.

Maka …

[ Full reading ]
Enam sebab kenapa perlu abdikan diri kepada Allah

Sat Feb 12, 2011 8:32 am by myMBK



Photo sekadar hiasan
(bukan dari artikel )

KETIKA Rasulullah mengembala kambing, tidak jauh daripadanya ada sekumpulan remaja sedang melepak, berborak dan ketawa.

Tiba-tiba seorang lelaki tua bernama Thulaihah al-Aamidi datang bertanyakan Rasulullah: "Wahai Muhammad! Kenapa kamu tidak bermain-main dan …

[ Full reading ]
carian Index Juz AL Quran gune Mathematik!

Mon Jan 10, 2011 7:44 pm by cetusan minda

Al-Quran adalah peninggalan Rasulullah kpd kita semua umatnya.

Ada 2 benda yg Nabi Muhammad s.a.w tinggalkan kepada kita iaitu Al-Quran dan juga Sunnah utk kita semua amalkan. Berapa kali korang baca Al-Quran sehari? 1 kali? 2 kali atau dalam solat sahaja? Pahala paling senang nk dapat adalah melalui pembacaan Al-Quran kerana setiap huruf diberikan 10 pahala, tambahan pula Al_Quran adalah kalam …

[ Full reading ]
KE MANA NAK BELANJAKAN DIVIDEN ASB KORANG?

Sat Jan 08, 2011 2:52 am by cetusan minda

Untuk makluman korang.. dari semalam sampai hari nii.. aku banyak buang masa ngan membaca.. aku layan buku RAHSIA PENGURUSAN WARREN BUFFETT.. he he he

Best gak buku nii.. sebab banyak benda baru.. aku blaja dari buku nii.. terutama yang melibatkan pengurusan.. bagi korang yang terlibat ngan bisnes.. aku syorkan sangat.. baca laa buku nii.. bagus sangat



[ Full reading ]
ISLAM TUU JAUH KE DEPAN

Sat Jan 08, 2011 2:49 am by cetusan minda

Al kisah ceritanya.. baru-baru nii.. aku ada meeting ngan Dr F.. kita orang bincang.. selebihnya kita orang merapu benda lain.. he he

Best bincang ngan Dr F nii.. banyak benda baru aku blaja.. tapikan.. satu benda.. yang menyentuh aku.. bila Dr F pesan kat aku.. “Islam nii.. agama yang jauh ke depan berbanding akal manusia”

Dr F ambik contoh.. macam puasa Isnin dan Khamis.. kalo sebelum …

[ Full reading ]
Islam Dan Sistem Kewangan Antarabangsa.

Sun Dec 26, 2010 3:39 am by cetusan minda

Ceramah oleh Sheikh Imran Hossein mengenai Islam dan sistem kewangan antarabangsa, bagaimana sistem yang berkonsepkan riba ini telah membentuk satu konsep perhambaan moden yang mana yang kaya semakin kaya dan yang miskin semakin miskin. Terus saksikan terdapat 10 bahagian.







[flash(425,350)]…

[ Full reading ]
Cerita Wang ( Money )

Sun Dec 26, 2010 3:27 am by cetusan minda

Dari mana datangnya wang, polisi yang mengawalnya dan mengapa ada inflasi yang tetap, satu kisah yang paling akhir pihak bank dan juga "pihak berkuasa" akan beritahu kepada anda. Sedutan ini mengupas rahsia ciptaan wang, walaupun ianya berlaku di Amerika, proses yang hampir sama juga di gunakan di mana2 negara kerana kesan yg sama juga berlaku iaitu inflasi yang berterusan, harga barang …

[ Full reading ]
Memecah belah Umat Islam

Sun Dec 26, 2010 3:24 am by cetusan minda

Umat Islam apakah yg sanggup mengebom masjid? Tiada muslim yg waras akan berbuat demikian, kecuali jika ianya dilakukan oleh musuh Islam untuk melaga2kan sesama Islam. Apa yg terjadi di Iraq adalah teladan untuk umat Islam yg lain. Pecah belah dan tawan, itu moto mereka. Berpeganglah pada AlQuran, itu jalan penyelesaian



Statistics

Our users have posted a total of 363 messages in 182 subjects

We have 56 registered users

The newest registered user is faizal007

Who is online?

In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 12 on Mon Jun 24, 2013 2:08 am

Current date/time is Sun Sep 25, 2016 4:29 am