M.B.K a.k.a Misi BasMi Kemiskinan

=Success Together With Our Family=

Latest topics

» Kenapa pula Malaysia nak block torrent dan website di bawah ni?? :(
Tue Jun 28, 2011 1:13 am by kakikuza

» Malay Movie
Wed Jun 08, 2011 1:33 pm by kakikuza

» PeriKsa Kad Pengenalan Anda Betul Atau Tidak
Sun Jun 05, 2011 9:17 am by myMBK

» Rintihan umat Islam: Untuk berapa lama lagi?
Sun May 01, 2011 8:04 am by myMBK

» Anime - Dragon Ball
Tue Apr 05, 2011 10:13 am by kakikuza

» Anime - Malay Sub
Tue Apr 05, 2011 8:55 am by kakikuza

» English Movie (Collection)
Thu Mar 10, 2011 8:26 am by kakikuza

» Tools For Downloader Premium Link
Tue Mar 08, 2011 6:01 am by kakikuza

» Anime (Cartoon Malay) - Doraemon
Tue Mar 01, 2011 1:53 am by kakikuza


  Malay Movie

  Share
  avatar
  kakikuza
  Brotai
  Brotai

  Posts : 18
  Join date : 2010-09-24

  Malay Movie

  Post  kakikuza on Sat Feb 05, 2011 4:20 am

  AKU MASIH DARA 2010


  Sinopsis Aku Masih Dara, mengisahkan Aleesya (Yana), Sofea (Raja Farah) dan Hani (Diana Amir) merupakan 3 sahabat yang mempunyai latar belakang yang berbeza. Aleesya dan Hani mendapat didikan agama yang cukup dari keluarga mereka namun tetap mengabaikan tuntutan agama manakala Sofea pula dibesarkan dalam keadaan serba kebaratan dan tanpa didikan agama. Segalanya berubah apabila sepupu Aleesya, Firdausm(Asyraf Muslim) pulang dari Mesir dan melawat keluarga Aleesya.
  Melihat keliaran Aleesya dan rakan-rakannya, Firdaus membuat keputusan untuk mengubah mereka sedikit demi sedikit. Sofea mula berubah dengan kehadiran Firdaus. dia menjadi semakin tertarik untuk mendalami Islam walaupun mendapat tentangan sahabatnya iaitu Aleesya dan Hani.

  Namun masalah mula timbul apabila teman lelaki Hani, Zachery yang merupakan pengedar dadah merogol Aleesya dan memburu Hani kerana mencuri dadah miliknya. Kini Zachery memburu Hani dan rakan-rakannya. Apakah yang bakal terjadi kepada mereka semua?

  http://kakimovie3.blogspot.com


  Download : Aku Masih Dara (2010)


  Last edited by kakikuza on Thu Mar 03, 2011 12:23 pm; edited 5 times in total
  avatar
  kakikuza
  Brotai
  Brotai

  Posts : 18
  Join date : 2010-09-24

  Re: Malay Movie

  Post  kakikuza on Sat Feb 05, 2011 4:00 pm

  4 MADU


  Kisah bermula apabila Azlan, Seorang pekerja biasa di sebuah chalet, menerima sepucuk surat memintanya untuk hadir ke pejabat guaman di Kuala Lumpur. Walaupun musykil, Azlan nekad pergi ke pejabat guaman itu bersama temanya, Firdaus.
  Di pejabat guaman tersebut, En. Zahrin Ishak, membacakan wasiat yang telah ditinggalkan oleh arwah ayah mereka. Harta-harta wasiat tersebut yang bernilai RM 50 Juta itu akan menjadi hak milik mereka sekiranya mereka dapat memenuhi syarat-syarat wasiat tersebut.
  Dapatkah mereka memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan ? Apakah syarat-syarat yang seterusnya ? Dan apakah kesudahan Azlan, Azrul dan isteri-isteri mereka..?

  http://kakimovie3.blogspot.com


  Download : 4 Madu (2010)


  Last edited by kakikuza on Thu Mar 03, 2011 12:22 pm; edited 2 times in total
  avatar
  kakikuza
  Brotai
  Brotai

  Posts : 18
  Join date : 2010-09-24

  Re: Malay Movie

  Post  kakikuza on Sun Feb 06, 2011 3:40 am

  CUTI-CUTI CINTA


  Eava Ealiana (Nora Danish) merupakan seorang pengarah disebuah syarikat kepunyaan bapanya, Tan Sri Zaini. Sebagai anak tunggal kesayangan, Eava dilimpahi dengan penuh kasih sayang dan kemewahan. Tan Sri Zaini mempunyai seorang kawan rapat, Datuk Hamzah yang mempunyai seorang anak lelaki, Remy (Zed Zaidi). Remy seorang playboy yang cuma tahu menghabiskan harta ayahnya sahaja. Remy dan Eava disatukan atas tujuan perniagaan dan niat Datuk Hamzah membolot harta Tan Sri Zaini.

  Suatu hari Eava terserempak dengan Remy yang sedang bermesra bersama seorang wanita. Eava marah, lalu menumbuk Remy dan terus berlalu. Kecewa dengan tindakan Remy, Eava memandu keretanya tanpa tujuan lain, hanya semata-mata ingin melarikan diri daripada Remy dan masalah yang dihadapinya. Dia terus memandu sehingga sampai di sebuah hotel di tepi pantai. Setelah membuat tempahan, Eava masuk ke bilik tetapi tidak berpuas hati dengan keadaan bilik hotel itu. Dia memanggil pengurus hotel itu, En. mahmod dan memberi komen terhadap berberapa perkara. En. Mahmood mengarahkan pekerjanya, Fausrina dan Maliqurrahman melakukan perkara-perkara yang di komen oleh Eava. Walaupun sudah dibetulkan, Eava masih tidak berpuas hati dan terus memberi komen. En. Mahmood yang tidak tahan dengan bebelan Eava turun ke kaunter. Omar Rudy (Farid Kamil) seoarang lagi pekerja yang menawarkan dirinya untuk memuaskan hati Eava…

  http://kakimovie3.blogspot.com


  Download : Cuti-Cuti Cinta (2010)


  Last edited by kakikuza on Thu Mar 03, 2011 12:23 pm; edited 1 time in total
  avatar
  kakikuza
  Brotai
  Brotai

  Posts : 18
  Join date : 2010-09-24

  Re: Malay Movie

  Post  kakikuza on Mon Feb 07, 2011 12:18 am

  Evolusi KL Drift 2


  Perlumbaan kehidupan Zack dan Sham masih belum berakhir. Zack bukan lagi pelumba haram seperti dulu. Kini dia seorang “Drifter” profesional. Dalam pada itu selepas kemalangan yang di alami, Sham bukan lagi drifter kerana kakinya tempang dan berjalan dengan bantuan tongkat. Peristiwa lampau dan keadaan dirinya yang cacat menghantui diri Sham. Dalam kekalutan ini muncul seorang wanita bername Aleeya yang juga seorang drifter profesional. Aleeya mencemburui kehebatan Zack di litar lumba.

  Joe yang terlepas dari kemalangan maut masih lagi menaruh dendam keatas Zack. Wajahnya yang berparut menguatkan lagi keazamannya untuk menghapuskan Zack dan orang-orangnya. Ery sebagai orang kanan Joe juga menaruh dendam pada Zack kerana kawan baiknya Karl dipenjarakan. Selain dari memburu Zack, Joe ingin menguasai seluruh perniagaan dadah di KL. Inspektor Kamal mengesyaki beberapa siri kematian penjenayah dilakukan oleh Joe. Bagaimanakah kesudahan perlumbaan pada litar kehidupan mereka kali ini? Adakah mereka mampu mencecah garisan penamat tanpa sebarang komplikasi? Sama-sama kita saksikan!

  http://kakimovie3.blogspot.com


  Download : Evolusi KL Drift 2 (2010)


  Last edited by kakikuza on Thu Mar 03, 2011 12:24 pm; edited 1 time in total
  avatar
  kakikuza
  Brotai
  Brotai

  Posts : 18
  Join date : 2010-09-24

  Re: Malay Movie

  Post  kakikuza on Mon Feb 14, 2011 7:04 am

  Jangan Pandang Belakang Congkak 2


  Setalah berjaya memulihkan Punai, Asmat dan Johan serta berjaya menewaskan Mustika dalam JPBC yang lalu, Pak Mor yang cedera itu terus menuju ke anak sungai. Di tepi sungai, Pak Mor duduk bersila dan mula membaca jampi menteranya.

  Setelah Mustika keluar dari tubuh Pak Mor, Pak Mor kembali pulih seperti sedia kala. Rupa-rupanya Pak Mor ada hubungan dengan Mustika dan mereka telah berpakat untuk mengambil semua harata dan saka-saka Pak Sudir setelah kematian Pak Sudir. Dengan mengambil kesemua saka-saka Pak Sudir.

  Dengan mengambil kesemua saka-saka Pak Sudir, Pak Mor dan Mustika akan kekal muda untuk selama-lamanya tetapi kedatangan Punai, Asamat dan Jihan telah menggagalkan rancangan mereka. Jadi, Pak Mor dan Mustika bertekad untuk menghapuskan Punai, Asmat dan Johan. Selagi Punai, Asmat dan Johan tidak dihapuskan, harta dan saka-saka arwah Pak Sudir tidak akan jatuh ketangan Pak Mor dan Mustika.

  Nantikan kesudahan dalam Jangan Pandang Belakang Congkak 2.

  http://kakimovie3.blogspot.com


  Download : Jangan Pandang Belakang Congkak 2
  avatar
  kakikuza
  Brotai
  Brotai

  Posts : 18
  Join date : 2010-09-24

  Re: Malay Movie

  Post  kakikuza on Mon Apr 04, 2011 11:57 am

  Kembar Siang 2011


  KEMBAR SIANG menceritakan tentang kehidupan AWAL dan AWI sepasang kembar seiras. AWAL abang dan AWI adik. AWAL normal tetapi AWI sedikit terencat dan lurus bendul kerana pernah mengalami demam panas. Tetapi AWI mempunyai daya ingatan dan kemahiran mengira yang luarbiasa dan sering memberi tuisyen kepada MAZLI dan IZAN, anak sekolah yang sering menemaninya. AWAL dan AWI mewarisi rumah dan kedai runcit peninggalan arwah bapa mereka HAJI SABRAN. Pengurusan kedai runcit itu dilakukan oleh mereka berdua: AWAL jadi bos dan AWI jadi pekerja. Kedai runcit AWAL dan AWI mempunyai saingan dengan sebuah lagi kedai runcit di seberang jalan milik PAK DIN DUDA.

  Tapi AWAL dan AWI telah dipesan oleh arwah bapa mereka bahawa dalam berniaga mesti sentiasa jujur dan mesra pelanggan. Ini berbeza dengan sikap dan perangai PAK DIN DUDA yang sentiasa mencari peluang untuk mengaut keuntungan. PAK DIN DUDA yang sudah tiga kali menduda mempunyai seorang pekerja, MAK YAM. Tetapi MAK YAM tidak dibayar gaji tetap, tetapi dibayar komisyen pada setiap jualan. MAK YAM mendapati komisyennya sangat sedikit. Kedai PAK DIN DUDA tidak dikunjungi ramai pelanggan kerana barang-barangnya yang sedikit dan harganya pula mahal. PAK DIN DUDA melihat AWI yang rajin dan mahu AWI bekerja di kedainya kerana dia sendiri lebih suka berehat dari bekerja. PAK DIN DUDA pujuk AWI dan berjanji akan carikan gadis cantik jadi isteri AWI. Tetapi rahsia PAK DIN DUDA terbongkar bila dia sendiri tak dapat membezakan yang mana AWI dan yang mana AWAL.

  Nantikan kesudahan dalam Kembar Siang

  http://kakimovie3.blogspot.com


  Download : Kembar Siang (2011)
  avatar
  kakikuza
  Brotai
  Brotai

  Posts : 18
  Join date : 2010-09-24

  Re: Malay Movie

  Post  kakikuza on Tue Apr 26, 2011 11:11 am

  DiLarang Masuk 2011


  Empat sekawan, Fatia, Badrul, Juli dan Ronnie sudah kehilangan akal, buntu menemui jalan pulang. Perjalanan yang tidak sudah itu menemukan mereka dengan sebuah banglo usang di mana mereka memutuskan untuk bermalam di situ. Di rumah misteri yang seakan tidak berpenghuni itu, mereka menjumpai sejumlah wang jutaan ringgit di dalam sebuah beg yang sudah lama tersimpan. Dengan perasaan penuh tanda tanya, mereka dikejutkan dengan penemuan dua mayat yang telah reput dan sepucuk pistol – yang masih penuh dengan peluru hidup.Fatia yang masih bergantung dengan ubat, mengalami pengalaman aneh – kelibat seorang gadis perempuan yang menyebabkan Fatia trauma – seolah-olah dapat menyelami perasaan gadis itu. Fatia dapat merasakan ketakutan yang menyelubungi diri gadis tersebut,setiap detik yang dialami merungkai peristiwa yang telah berlaku di rumah itu. Keadaaan menjadi semakin genting apabila pistol berpeluru hidup hilang entah ke mana, masing-masing ketakutan dan berlaku pertelingkahan di atas wang yang dijumpai. Kekacauan yang menghantui Fatia merunsingkannya sehingga ia dapat mengetahui suatu rahsia – rahsia yang merungkai sebuah kebenaran. Apakah rahsia tersebut? Siapakah yang mendiami rumah itu? Apakah yang telah berlaku di situ?

  http://kakimovie3.blogspot.com


  Download : Dilarang Masuk (2011)
  avatar
  kakikuza
  Brotai
  Brotai

  Posts : 18
  Join date : 2010-09-24

  Re: Malay Movie

  Post  kakikuza on Tue Apr 26, 2011 11:17 am

  CUN! 2011


  Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.

  Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.

  Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’

  http://kakimovie3.blogspot.com


  Download : Cun (2011)
  avatar
  kakikuza
  Brotai
  Brotai

  Posts : 18
  Join date : 2010-09-24

  Re: Malay Movie

  Post  kakikuza on Wed Jun 08, 2011 1:33 pm  Folder link :
  Code:
  http://www.fileserve.com/list/8yQd82E

  fileserve.com YPWXZY2
  fileserve.com CPm48JW
  fileserve.com 5W9bg76
  fileserve.com SGWnQqD
  fileserve.com r6T7Q3q
  fileserve.com J579zCy
  fileserve.com SrF4vJf
  fileserve.com zJndRnk
  fileserve.com bdcX6ff
  fileserve.com wpwncRs
  fileserve.com kEANUpX
  fileserve.com TPpPUHB
  fileserve.com dSTywNz
  fileserve.com ZguCkZf
  fileserve.com gfCrTJP
  fileserve.com fqMpFxA
  fileserve.com T5TFPQV
  fileserve.com 2uyA9xP
  fileserve.com E7X9syE
  fileserve.com drE6m5d
  fileserve.com xrv86pJ
  fileserve.com EPgwvXM
  fileserve.com MVjrBtu
  fileserve.com k9Fucue
  fileserve.com Qr6qFrK
  fileserve.com MfmypDa
  fileserve.com QcqazqK
  fileserve.com VdRAxNn
  fileserve.com ndjd3q2
  fileserve.com X2B2dAU
  fileserve.com aZYDymE
  fileserve.com QNFBxY4
  fileserve.com 2YfUNxa
  fileserve.com FesYBWE
  fileserve.com DuZskbE
  fileserve.com b2habjM
  fileserve.com dwuQKCJ
  fileserve.com 5SWpgKm
  fileserve.com rUD6Ct2
  fileserve.com BQ6fcGe
  fileserve.com FHkTnkt
  fileserve.com wubPgPe
  fileserve.com jT89Epm
  fileserve.com BhbckFR
  fileserve.com ZZ9vY9p
  fileserve.com eFV6hBx
  fileserve.com KxH5YSw
  fileserve.com fcQYm5s
  fileserve.com zpgeDAq
  fileserve.com 9pGSS7B
  fileserve.com yF74PFr
  fileserve.com yKTkdsu
  fileserve.com 3ZhHQmM
  fileserve.com VYManVa
  fileserve.com p4JZFgs
  fileserve.com q2ebCRv
  fileserve.com NkaNaCU
  fileserve.com ax9YDTM
  fileserve.com XcAsK8D
  fileserve.com ssFXvUZ
  4 Madu (2010)
  A.Dalam Botol (2011)
  Akibat Pergaulan Bebas (2010)
  Aku Masih Dara (2010)
  Appalam (2011)
  Belum Cukup Umur (2010) - CD1
  Belum Cukup Umur (2010) - CD2
  Bohsia - Jangan Pilih Jalan Hitam (2009)
  Cun (2011)
  Cuti-Cuti Cinta (2010)
  Dalam Mihrab Cinta (2010)
  Damping Malam (2010)
  Darah (2010)
  Dilarang Masuk (2011)
  Diperkosa Setan - CD1
  Diperkosa Setan - CD2
  Dua Alam (2010)
  Estet (2010)
  Evolusi KL Drift 2 (2010)
  Hantu Kak Limah Balik Rumah (2010)
  Hantu Puncak Datang Bulan (2010)
  Hantu Tanah Kusir (2010)
  MVjrBtu/Haq (2011)
  Haunted Changi (2010)
  Hikayat Merong Mahawangsa (2011)
  Jangan Pandang Belakang Congkak 2
  Jumbo Gajah Biru (2010)
  Kain Kafan Perawan (2010)
  Kembar Siang (2011)
  Khurafat - Perjanjian syaitan (2011)
  Love In Perth (2010) - CD1
  Love In Perth (2010) - CD2
  Magika (2010)
  Menculik Miyabi (2010)
  Montir-Montir Cantik (1984)
  Nafsu Liar (1996)
  Nakalnya Anak Muda (2010)
  Not For Sale (Keperawanan Tidak Untuk Di Jual) (2010)
  Paddlepop Elemagika P2 (2011)
  Paku Kuntilanak (2009)
  Pengantin Pantai Biru (2010)
  Pengantin Sunat (2010)
  Pengantin Topeng (2010)
  Perjaka Terakhir 2 (2010)
  Phua Chu Kang The Movie (2010)
  Pocong Keliling (2010)
  Ranjang Yang Ternoda (1994)
  Rintihan Kuntilanak Perawan (2010)
  Rock (2005)
  Senario Asam Garam (2010)
  Senjakala (2011)
  Setan Facebook (2010) - CD1
  Setan Facebook (2010) - CD2
  Sini Ada Hantu (2011)
  Suster Keramas (2010) - CD1
  Suster Keramas (2010) - CD2
  Taring (2010)
  Toilet 105 (2010) - CD1
  Toilet 105 (2010) - CD2
  V3 - Samseng Jalanan (2010)

  Sponsored content

  Re: Malay Movie

  Post  Sponsored content


   Current date/time is Sun Dec 09, 2018 10:22 pm