M.B.K a.k.a Misi BasMi Kemiskinan

=Success Together With Our Family=

Latest topics

» Kenapa pula Malaysia nak block torrent dan website di bawah ni?? :(
Tue Jun 28, 2011 1:13 am by kakikuza

» Malay Movie
Wed Jun 08, 2011 1:33 pm by kakikuza

» PeriKsa Kad Pengenalan Anda Betul Atau Tidak
Sun Jun 05, 2011 9:17 am by myMBK

» Rintihan umat Islam: Untuk berapa lama lagi?
Sun May 01, 2011 8:04 am by myMBK

» Anime - Dragon Ball
Tue Apr 05, 2011 10:13 am by kakikuza

» Anime - Malay Sub
Tue Apr 05, 2011 8:55 am by kakikuza

» English Movie (Collection)
Thu Mar 10, 2011 8:26 am by kakikuza

» Tools For Downloader Premium Link
Tue Mar 08, 2011 6:01 am by kakikuza

» Anime (Cartoon Malay) - Doraemon
Tue Mar 01, 2011 1:53 am by kakikuza


    KE MANA NAK BELANJAKAN DIVIDEN ASB KORANG?

    Share

    cetusan minda

    Posts : 7
    Join date : 2010-12-26

    KE MANA NAK BELANJAKAN DIVIDEN ASB KORANG?

    Post  cetusan minda on Sat Jan 08, 2011 2:52 am

    Untuk makluman korang.. dari semalam sampai hari nii.. aku banyak buang masa ngan membaca.. aku layan buku RAHSIA PENGURUSAN WARREN BUFFETT.. he he he

    Best gak buku nii.. sebab banyak benda baru.. aku blaja dari buku nii.. terutama yang melibatkan pengurusan.. bagi korang yang terlibat ngan bisnes.. aku syorkan sangat.. baca laa buku nii.. bagus sangat



    Bestkan kekawan.. bila dapat dividen ASB nii.. he he he.. macam-macam bole buat ngan duit dividen nii.. nak tukar sport rim bole.. nak beli lap top bole.. nak gi holiday bole.. macam-macam bole buat..

    Walau pun benda nii.. nampak macam membazir.. tapi brapa laa sangat semua tuu.. berbanding usaha korang selama nii.. sesekali kena laa appreciate diri sendiri gak beb.. tul tak? he he he

    Bagi korang.. yang rasa was-was nak beli emas tuu.. samada beli emas nii.. bole untung kee.. rugi kee.. aku rasa.. tak salah kot.. kalo pakai duit dividen yang korang dapat tu.. korang belikan emas.. beli laa seketul dua.. pastu simpan

    Kalo korang kurang selesa.. nak simpan emas yang ketul-ketul nii.. aku rasa.. cantik gak.. duit dividen tuu.. korang belikan barang kemas.. beli laa rantai kee.. gelang kee.. bagi kat bini.. bagi kat emak korang.. aku gerenti.. mesti bini korang.. mak korang.. sayang punya kat korang.. he he he

    Bukan tuu jee.. ngan cara macam nii gak.. kalo laa emas turun harga.. korang tak laa ralat sangat.. sebab korang pakai.. duit dividen.. yang korang dapat… dan korang.. tak pakai duit gaji korang.. kira ok laa tuu

    Bagi sapa-sapa yang dapat dividen banyak tuu.. aku rasa.. bagus gak sekarang nii.. masuk pasaran hartanah.. beli rumah.. beli tanah.. sebab nampak market hartanah.. dah slow sikit dah.. nampak tak laa bubble sangat dah.. jadi korang dah bole laa start.. carik.. rumah yang bagus bagus

    Beli laa hartanah.. pastu simpan.. kasi sewa.. dan bila market cun.. kasi jual.. jadi dapat laa untung sikit.. he he he

    Ada gak.. yang pakai duit dividen nii.. untuk buat personal loan.. bijak-bijak.. katakan laa.. korang dapat dividen RM14,000.. pastu korang bahagikan RM14,000/12bulan.. jadi sebulan dapat laa RM1166.. jadi ngan jumlah RM1166 tuu.. dia orang buat personal loan beb

    Dia orang ambik personal loan dalam RM120,000 cam tuu.. pastu bulan-bulan.. dividen ASB yang tolong bayarkan ansuran.. best kan.. duit RM120,000 tuu.. dia orang invest ke tempat lain.. bijak-bijak

    Aku tak tahu.. samada apa yang aku merapu kat atas tuu.. bagus kee tak.. aku belasah jee.. tapi bagi korang lak… korang nak buat apa ngan dividen ASB korang tuu? jom kita syer sikit.. jom jom

      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 7:02 pm