M.B.K a.k.a Misi BasMi Kemiskinan

=Success Together With Our Family=

Latest topics

» Kenapa pula Malaysia nak block torrent dan website di bawah ni?? :(
Tue Jun 28, 2011 1:13 am by kakikuza

» Malay Movie
Wed Jun 08, 2011 1:33 pm by kakikuza

» PeriKsa Kad Pengenalan Anda Betul Atau Tidak
Sun Jun 05, 2011 9:17 am by myMBK

» Rintihan umat Islam: Untuk berapa lama lagi?
Sun May 01, 2011 8:04 am by myMBK

» Anime - Dragon Ball
Tue Apr 05, 2011 10:13 am by kakikuza

» Anime - Malay Sub
Tue Apr 05, 2011 8:55 am by kakikuza

» English Movie (Collection)
Thu Mar 10, 2011 8:26 am by kakikuza

» Tools For Downloader Premium Link
Tue Mar 08, 2011 6:01 am by kakikuza

» Anime (Cartoon Malay) - Doraemon
Tue Mar 01, 2011 1:53 am by kakikuza


    ISLAM TUU JAUH KE DEPAN

    Share

    cetusan minda

    Posts : 7
    Join date : 2010-12-26

    ISLAM TUU JAUH KE DEPAN

    Post  cetusan minda on Sat Jan 08, 2011 2:49 am

    Al kisah ceritanya.. baru-baru nii.. aku ada meeting ngan Dr F.. kita orang bincang.. selebihnya kita orang merapu benda lain.. he he

    Best bincang ngan Dr F nii.. banyak benda baru aku blaja.. tapikan.. satu benda.. yang menyentuh aku.. bila Dr F pesan kat aku.. “Islam nii.. agama yang jauh ke depan berbanding akal manusia”

    Dr F ambik contoh.. macam puasa Isnin dan Khamis.. kalo sebelum nii.. zaman tok nenek kita.. mana kita nampak.. faedah puasa Isnin Khamis nii.. apa yang kita tahu.. benda nii sunnah.. tuu jee.. betul tak?

    Sebab tok nenek kita dulu.. dia orang bersawah.. motong laa.. kerja yang pakai tenaga.. jadi masa tuu.. mana ada darah tinggi.. obes.. high kolestrol

    Tapi sekarang nii.. bila zaman berubah.. ramai yang kerja opis.. peluh tak keluar.. asyik meeting jee.. pastu makan sedap-sedap.. senaman kurang.. laa nii.. apa sudah jadi..? ramai yang ada high kolestrol..

    Selain kita jaga makan.. bersenam dan makan ubat.. macam yang doctor cadangkan..

    Kesannya.. ada kajian dibuat.. sapa-sapa yang amalkan puasa Isnin Khamis.. dia orang.. bole terhindar dari semua penyakit kat atas tuu.. hebatkan benda nii

    Sebab puasa sunat Isnin Khamis nii.. dia bertindak macam flushhh.. Selasa Rabu kita makan.. Khamis kita puasa.. puasa tuu.. flushhh kotoran badan kita.. akibat dia.. baru badan kita sihat dan cergas

    Selain tuu.. puasa Isnin Khamis nii gak.. bole mengelak dari keboocoran wang.. mana tak nya.. kalo kita puasa.. Isnin Khamis.. kita tak yah lunch.. jadi jimat sudah

    Kalo kita nak kira.. banyak faedah puasa Isnin Khamis nii beb.. tuu baru puasa.. macam mana pulak ngan qiamulail.. dan amalan sunat yang lain.. kalo kita kaji satu satu.. mesti hebat bro

    Sebab tuu.. aku pesan kat diri aku.. ngan kekawan semua.. aku syorkan sangat.. jom kita kembali kepada hadis dan Quran

    Sebab setakad nii.. aku belum penah jumpa lagi.. hadis Rasulluh dan ayat Quran yang tipu kita.. belum pernah broo

    Selain tuu.. aku nampak.. sapa yang ikut hadis dan Quran.. berpegang ngan 2 benda nii.. tak kisah laa.. samada dalam perniagaan.. pelaburan.. atau amalan harian.. pasti dia orang nii.. berjaya beb

    Aku tak tahu.. samada apa yang aku merapu nii.. baik atau sebaliknya.. tapi setakad nii.. aku tengok.. apa yang berlaku kat Barat.. macam system financial dia orang, ekonomi, bisnes.. jenayah, social kat sana.. dah mula nampakkan hasil.. dah mula roboh satu persatu.. takut beb

    Bagi korang laa.. untuk elak dari benda nii berlaku kat kita.. korang rasa.. apa cadangan korang? jom kita syer-syer.. jom jom.. he he he

      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 7:00 pm