M.B.K a.k.a Misi BasMi Kemiskinan

=Success Together With Our Family=

Latest topics

» Kenapa pula Malaysia nak block torrent dan website di bawah ni?? :(
Tue Jun 28, 2011 1:13 am by kakikuza

» Malay Movie
Wed Jun 08, 2011 1:33 pm by kakikuza

» PeriKsa Kad Pengenalan Anda Betul Atau Tidak
Sun Jun 05, 2011 9:17 am by myMBK

» Rintihan umat Islam: Untuk berapa lama lagi?
Sun May 01, 2011 8:04 am by myMBK

» Anime - Dragon Ball
Tue Apr 05, 2011 10:13 am by kakikuza

» Anime - Malay Sub
Tue Apr 05, 2011 8:55 am by kakikuza

» English Movie (Collection)
Thu Mar 10, 2011 8:26 am by kakikuza

» Tools For Downloader Premium Link
Tue Mar 08, 2011 6:01 am by kakikuza

» Anime (Cartoon Malay) - Doraemon
Tue Mar 01, 2011 1:53 am by kakikuza


    ASB oh ASB

    Share

    myMBK
    Brotai
    Brotai

    Posts : 284
    Join date : 2010-09-15

    ASB oh ASB

    Post  myMBK on Fri Dec 24, 2010 8:54 am

    Salam ..


    Al kisah Atan Dan Abu .. Bukan Nama sebenar.. hehe

    PNB dah umumkan agihan dividen untuk sume pelabur ASB pada 21 Dis lepas...so kengkawan yg ade simpanan ASB bule la update buku tu bermula 3hb Jan 2011 nanti....

    7.5%...cukup ker??? pada yg dah simpan lebih 10thn tu bole la dpt smp 8.75%...w/pun nampak macam tak byk, tapik bg yg dah penuh kuota smp RM200k tuh, ianya mmg bole dikategorikan sbg banyak...RM15000 tuh!!! tambah sikit lagi dah bole beli emas 100g

    ok ape kata kita backdated pelaburan ASB dgn Emas kepada let say 5 years back??? tgk ape jadik...

    Pada Jan'05 Abu & Atan ada duit RM100,000 setiap seorang. Abu amik duit tu beli emas, Atan masuk ASB. Dua² orang peram duit tu sampai sekarang.



    Haaaaa....ape suda jadik????

    Kenaikan ASB pada 2005-2010 hanyalah 53.4% manakala emas sebanyak 254%!!! WoWWW!!!

    Ini juga bermakna, Atan hanya mendapat keuntungan sebanyak RM50ribu dah hanya bole membeli sebuah kereta Myvi, manakala Abu telah mendapat keuntungan sebanyak RM154 ribu dan bole la dia membeli sebuah kereta Honda Accord....hua hua hua....tapik jika Abu lebih suka berjimat-cermat dan hendak bersaing make-up keta Myvi dgn si Atan, dia hanya perlu menyembelih 11ekor Kijangnya sahaja dan masih ade berbaki RM203ribu....

    Tetapi, jika si Atan baru tersedar dan hendak memulakan penyimpanan emas dengan menjual kesemua unit ASBnya, dia hanyalah dapat membeli sebanyak 33ekor Kijang emas sahaja atau bersamaan dgn 1044g emas 999.

    So, sape yg rugi???? renung²kan...dan selamat membela Kijang....



    (Kijang ni hanyalah variable a.k.a pemboleh-ubah,aku suka guna sebab mesra alam....ianya bole juga ditukar menjadi goldbar Public Gold...lagi banyak untung worr...wakakaka)

    itu belun kira minachi lagi haha .. 3 SOP pon mau tau la 10p perday huhahaha

    Selamat Berjuang!!

      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 7:02 pm