M.B.K a.k.a Misi BasMi Kemiskinan

=Success Together With Our Family=

Latest topics

» Kenapa pula Malaysia nak block torrent dan website di bawah ni?? :(
Tue Jun 28, 2011 1:13 am by kakikuza

» Malay Movie
Wed Jun 08, 2011 1:33 pm by kakikuza

» PeriKsa Kad Pengenalan Anda Betul Atau Tidak
Sun Jun 05, 2011 9:17 am by myMBK

» Rintihan umat Islam: Untuk berapa lama lagi?
Sun May 01, 2011 8:04 am by myMBK

» Anime - Dragon Ball
Tue Apr 05, 2011 10:13 am by kakikuza

» Anime - Malay Sub
Tue Apr 05, 2011 8:55 am by kakikuza

» English Movie (Collection)
Thu Mar 10, 2011 8:26 am by kakikuza

» Tools For Downloader Premium Link
Tue Mar 08, 2011 6:01 am by kakikuza

» Anime (Cartoon Malay) - Doraemon
Tue Mar 01, 2011 1:53 am by kakikuza


    Gadai Emas Public Gold Di Ar Rahnu Agro bank

    Share

    myMBK
    Brotai
    Brotai

    Posts : 284
    Join date : 2010-09-15

    Gadai Emas Public Gold Di Ar Rahnu Agro bank

    Post  myMBK on Fri Dec 24, 2010 12:37 am

    Assalamualaikum w.b.t

    Hai....apa khabar semua....agar sihat walafiat dan seronok tengok harga emas naikk.....happy......alhamdulillah.....sebab tu la penyimpan emas kena bayar zakat.....:-)

    Ok.....jom kita kongsi cara MULTIPLY......gandaan.....nak merempit.....ayat senang......sebelum kita membuat gandaan ni kena Set Objektif.....jangan buat sebab orang lain buat......antara objektif merempit adalah

    1) Membeli Emas Lagi......kalau letak 100g....nak beli lagi emas.....

    2) Membayar Down payment hartanah bagi rumah-rumah lelong yang di menangi......atau rumah baru launching...atau membayar Lawyer Fees....Stamp Duty...

    3) Membayar Hutang-Hutang Kredit Kad yang interest Tinggi.....Hutang-Hutang Personal Loan....dan Hutang2 yang Menggangu Cash Flow bulanan kita........nak buat full statement rumah/kereta pun boleh

    4) Masukkan dalam ASB......:-) dapat pulangan 7-8% setahun

    5) Kurangkan Interest OD/ASB

    ok nie contoh merempit 20g x 2pc.....50g x 1pc......1 dinar x 1pc......



    Teknik dia begini


    1) 1 Dinar Public Gold

    mula2 Isi borang dan Cakap kat Puan Pegawai bank Agro tu...nak merempit 1 Dinar dulu.....so...untuk kali pertama kena buat 1 dinar sebab Bank akan bagi 60% untuk 1st Timer Gadai.....

    Tarikh Gadaian : 4/6/2010..............Matang : 4/12/2010
    Nilai Marhum : 460.27
    (460.27/ 4.25g = Rm108.29/gram)

    Pinjaman : 60% = RM276.00.....

    Upah Simpan : RM18.56 ( untuk 6 Bulan = Rm3.09 sebulan....murah gilerrr caj dia kan?)


    2) 20g x 2 + 50g x1 Public Gold


    isi borang kedua dan dapat 70%...ya beda bedu....

    Nilai Marhum : RM10,838.00
    (RM10,838.00 / 90g = RM120.42/gram)

    Pinjaman : 70% = RM 7,446.00

    Upah Simpan : Rm 478.71 (utk 6 bulan = RM 79.785 sebulan......confirm boleh bayar punya)

    so.....untuk transaksi itu pokli telah dapat RM 276 + Rm 7446.00 = RM7722 bermodalkan 20g x 2 + 50g +1 dinar........wow.....Mudah sungguh nak manipulasi sistem kewangan.....dalam masa 1/2 jam boleh dapat Wang untuk digunakan mencapai objektif di atas....

    So dapat je duit tu....gunakan untuk topup apa yang patut teknik 2 lagi powaa huhu .. tapii kalo balance??? guna untuk tambah stok emas lagi....hehehehe....

    okla....selamat Menjana Pendapatan Melalui Emas dan Jom kita pakat Create Pasive Income Streams.....






    tak paham bole borak sini .. jom kekawan discuss...


    sudoku2
    Brotai
    Brotai

    Posts : 23
    Join date : 2010-09-15

    Re: Gadai Emas Public Gold Di Ar Rahnu Agro bank

    Post  sudoku2 on Fri Dec 24, 2010 1:43 am

    myMBK wrote:Assalamualaikum w.b.t

    Hai....apa khabar semua....agar sihat walafiat dan seronok tengok harga emas naikk.....happy......alhamdulillah.....sebab tu la penyimpan emas kena bayar zakat.....:-)

    Ok.....jom kita kongsi cara MULTIPLY......gandaan.....nak merempit.....ayat senang......sebelum kita membuat gandaan ni kena Set Objektif.....jangan buat sebab orang lain buat......antara objektif merempit adalah

    1) Membeli Emas Lagi......kalau letak 100g....nak beli lagi emas.....

    2) Membayar Down payment hartanah bagi rumah-rumah lelong yang di menangi......atau rumah baru launching...atau membayar Lawyer Fees....Stamp Duty...

    3) Membayar Hutang-Hutang Kredit Kad yang interest Tinggi.....Hutang-Hutang Personal Loan....dan Hutang2 yang Menggangu Cash Flow bulanan kita........nak buat full statement rumah/kereta pun boleh

    4) Masukkan dalam ASB......:-) dapat pulangan 7-8% setahun

    5) Kurangkan Interest OD/ASB

    ok nie contoh merempit 20g x 2pc.....50g x 1pc......1 dinar x 1pc......



    Teknik dia begini


    1) 1 Dinar Public Gold

    mula2 Isi borang dan Cakap kat Puan Pegawai bank Agro tu...nak merempit 1 Dinar dulu.....so...untuk kali pertama kena buat 1 dinar sebab Bank akan bagi 60% untuk 1st Timer Gadai.....

    Tarikh Gadaian : 4/6/2010..............Matang : 4/12/2010
    Nilai Marhum : 460.27
    (460.27/ 4.25g = Rm108.29/gram)

    Pinjaman : 60% = RM276.00.....

    Upah Simpan : RM18.56 ( untuk 6 Bulan = Rm3.09 sebulan....murah gilerrr caj dia kan?)


    2) 20g x 2 + 50g x1 Public Gold


    isi borang kedua dan dapat 70%...ya beda bedu....

    Nilai Marhum : RM10,838.00
    (RM10,838.00 / 90g = RM120.42/gram)

    Pinjaman : 70% = RM 7,446.00

    Upah Simpan : Rm 478.71 (utk 6 bulan = RM 79.785 sebulan......confirm boleh bayar punya)

    so.....untuk transaksi itu pokli telah dapat RM 276 + Rm 7446.00 = RM7722 bermodalkan 20g x 2 + 50g +1 dinar........wow.....Mudah sungguh nak manipulasi sistem kewangan.....dalam masa 1/2 jam boleh dapat Wang untuk digunakan mencapai objektif di atas....

    So dapat je duit tu....gunakan untuk topup apa yang patut teknik 2 lagi powaa huhu .. tapii kalo balance??? guna untuk tambah stok emas lagi....hehehehe....

    okla....selamat Menjana Pendapatan Melalui Emas dan Jom kita pakat Create Pasive Income Streams.....






    tak paham bole borak sini .. jom kekawan discuss...


    mantap kene pilih nie.....stediii cheers

      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 10:42 pm